De geschikte game pc stel je zelf samen!  

Echte gamers zullen verschillende elektronische apparaten al een keer hebben uitgeprobeerd. Zo kan je gamen op je mobiel, of je PlayStation en op je pc. De mobiel lukt in eerste instantie een fijn apparaat voor het spelen van je games omdat je deze toch altijd bij de hand hebt. Toch is het scherm klein en gaat je batterij snel op. Na enige tijd wordt er dan toch de overstap gemaakt naar de PlayStation of pc. Maar rasechte gamers? Die verkiezen toch altijd de game pc boven de PlayStation. En als ze dan nog mogen kiezen tussen een kant en klare game pc of er zelf eentje samenstellen, dan is de zelf samengestelde game pc altijd aan de winnende hand. In dit blog vertellen we je dan ook graag welke onderdelen cruciaal zijn als je zelf aan de slag gaat

De grafische kaart

Het allerbelangrijkste onderdeel van je game pc? De grafische kaart of ook wel videokaart genoemd. Deze kaart kan je ook wel vergelijken met het hart in ons menselijke lichaam. Wanneer deze stopt met kloppen zullen de rest van onze organen niet meer functioneren. Zo werkt het ook met de grafische kaart. Dit element zorgt ervoor dat alle visuele elementen worden verwerkt en zichtbaar zijn op je beeldscherm. Er zijn twee fabrikanten die deze kaarten maken, namelijk Nvidia en AMD. Vooral Nvidia is erg populair en met de Nvidia GeForce GTX of beter zit je eigenlijk altijd wel goed wanneer je zelf je game pc gaat samenstellen.

De processor

Ook niet onbelangrijk in dit hele verhaal is de processor. De processor is een belangrijke speler in het aansturen van je computer. Je kunt hem ook wel zien als het brein. Dit onderdeel zorgt ervoor dat alle losse componenten in jouw computer met elkaar samenwerken waardoor jij uiteindelijk je games kan spelen. De fabrikanten die een processor leveren zijn onder andere AMD en Intel. Voor een game pc is minimaal een Intel Core i5 processor nodig.

Werkgeheugen en Harde schijf

De game pc heeft ook nog geheugen nodig. Dit wordt ook wel het interne geheugen of werkgeheugen genoemd. Niet te verwarren met de harde schijf. Het werkgeheugen slaat informatie op die nodig is op korte termijn en staat ook wel bekend onder de naam RAM. Hoe hoger je RAM, des te meer korte termijn informatie je game pc kan opslaan en des te sneller hij voor je werkt. De harde schijf is dan wel niet hetzelfde als het werkgeheugen maar heeft wel invloed op de snelheid van je computer. De harde schijf gaat namelijk over de laadtijd van je games. Met een SSD zorgt je ervoor dat je game pc snel opstart. Tot wel de helft sneller dan wanneer je geen SSD gebruikt. Niet perse noodzakelijk dus maar wel heel erg fijn als je het hebt. Aan wachten hebben we tenslotte niet zoveel.

Geef een antwoord