Tien tips voor het ontwerpen van de perfecte badkamerruimte

De badkamer is niet langer gewoon een ruimte met een toilet en een wastafel – het is nu een plek waar we elke dag een uur of meer doorbrengen. We kunnen wel zeggen dat badkamers in huizen over de hele wereld bijna net zo belangrijk zijn geworden als de woonkamer. De moderne badkamer is precies dat: modern, luxueus en functioneel. Het is ook een plek waar we veel tijd doorbrengen, dus bij het inrichten van een badkamer moet u nadenken over de impact ervan op uw dagelijks leven. Als je elke dag minstens een uur in je badkamer doorbrengt, is het de moeite waard om tijd en energie te investeren in een goede badkamer. Lees verder voor 10 belangrijke overwegingen voor het ontwerpen van de perfecte badkamerruimte.

Beslis over een thema

Bij het inrichten van een badkamer moet je een thema kiezen. Je badkamerontwerp moet functioneel en esthetisch zijn, maar moet ook een centraal thema hebben. Je kunt het thema baseren op de rest van je interieur, maar je kunt ook helemaal los gaan. Het thema geeft je badkamer zijn persoonlijkheid en karakter, dus het is belangrijk dat je een verstandige keuze maakt.

Denk aan de ergonomie

Je badkamer moet zowel esthetisch als ergonomisch comfortabel zijn. Hij moet ruim genoeg zijn om gemakkelijk te kunnen bewegen, maar niet zo groot dat hij leeg en rommelig lijkt. Bij het ontwerpen van je badkamer moet je op een aantal factoren letten. U wilt ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor uw toilet, wastafel, douche en een los bad. Houd er rekening mee dat u misschien een kast of badmeubel in uw badkamer wilt installeren. Als dat het geval is, moet je ervoor zorgen dat er genoeg ruimte voor is. De beste manier om de grootte van je badkamer te bepalen is door een plattegrond te maken. Zodra u een visuele voorstelling van uw ruimte hebt, kunt u beginnen met het toevoegen van de gewenste inrichting en meubels. Praktisch en handig, is een badkamer kruk zodat je ook bij de hoge opruimplekken komt.

Vergeet de ventilatie niet

Voldoende luchtstroom is belangrijk in elke ruimte, maar vooral in een ruimte met water. Je wilt er zeker van zijn dat er voldoende ventilatie is in je badkamer om schimmelvorming te voorkomen. Gun jezelf wat luxe in je badkamer door een afzuigventilator en een luchtbevochtiger te installeren. Het is ook een goed idee om een kurkbord aan de muur te hangen, dat kan dienen als een geweldige manier om je dagelijkse schema te organiseren.

Zorg voor voldoende opbergruimte.

Alle goede badkamers hebben voldoende plankruimte voor toiletartikelen en andere benodigdheden. Als je de ruimte hebt, bouw dan wat planken in voor handdoeken, toiletartikelen en andere badkamerbenodigdheden. Als je geen ruimte hebt voor planken, zijn er genoeg andere opbergmogelijkheden. Er zijn veel verschillende soorten kasten, planken en organisatoren verkrijgbaar. U kunt deze gebruiken om uw toiletartikelen en andere badkamerbenodigdheden in op te bergen. Het is belangrijk om voldoende opbergruimte in de badkamer te hebben, zodat alles georganiseerd blijft. Anders kan het een ramp zijn om te vinden wat je nodig hebt. Voor nog meer opbergruimte kunt u een wandhanddoekenrek of een toiletpapierhouder met ingebouwde plank installeren.

Voeg wat kleur toe aan de ruimte

Kleur toevoegen aan een badkamer kan het hele gevoel van de ruimte veranderen. Een badkamer is een geweldige plek voor felle kleuren, vooral als je een kleine badkamer hebt. Door een enkele felle kleur voor je badkamer te kiezen, kun je een grotere illusie van ruimte creëren zonder dat je hoeft te renoveren. Bepaal eerst welke kleur je je badkamer wilt geven. Als je een gedurfdere look wilt creëren, kun je twee of drie verschillende tinten van die kleur kiezen. Bedenk vervolgens hoe je die kleur in je hele badkamer kunt verwerken. Je kunt de muur verven, of de tegels. U kunt ook de meubels in de kamer of de kastdeurtjes verven.

Geef een reactie