Houd je hond koel deze zomer

De afgelopen zomers is het flink warm geweest. Heerlijk natuurlijk maar het kan ook gevaarlijk zijn. Oververhitting en verbranding liggen op de loer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je trouwe viervoeter. Honden kunnen warmte namelijk een stuk minder goed hebben dan mensen, ze hebben immers niet altijd beschikking tot middelen die voor afkoeling zorgen. Houd je hond deze zomer koel met deze tips. Lees je mee?

Lekkere ijslolly’s

Een ijslolly voor je hond? Jazeker! Welke hond houdt niet van een koekje? Duik de keuken in en maak ijslolly’s, superleuk en een ware traktatie. Je maakt ze heel simpel. De enige dingen die je nodig hebt, zijn een ijslolly vorm, yoghurt, pindakaas en eventuele andere hondvriendelijke ingrediënten. Een leuk taakje om te maken, en nog leuker om te geven. Een geweldige oplossing voor verkoeling hond.

Geen peuter meer, maar wel een badje

Heb jij nog een plastic peuterbadje in de schuur staan? Staat het altijd in de weg maar vergeet je het steeds bij het vuil te zetten? Nu is er eindelijk een rede om hem te gebruiken. Zet het badje in de tuin en laat er een laagje water in lopen. Het is een kwestie van tijd voor je hond het ontdekt en er wel even afkoeling gaat zoeken. De ene hond gaat er vol in liggen, de andere houdt het bij pootje baden. Ben je bang dat je hond de boel sloopt? Er zijn ook speciale baden voor honden, deze worden niet zomaar kapot gemaakt door scherpe hondennagels.

Spelen met water

Veel honden vinden water leuk. Verzin verschillende spelletjes met water. Maak het niet te druk, dat werkt niet voor het afkoelen maar een tuinspuit hier en daar zorgt bij veel honden wel voor een kwispelende staart en al helemaal voor afkoeling. Er zijn ook speciale speeltjes die verkoeling bieden.

Voldoende water, koele lucht en vrijheid

Zoals ik al zei, hebben veel honden niet altijd de middelen om af te koelen. Dit komt omdat ze natuurlijk van ons afhankelijk zijn. Zorg daarom altijd dat er voldoende schoon water is. Daarnaast is het ook fijn als er een koele plek is voor de hond om zich terug te trekken, naast een ventilator of op koude tegels. Sluit je hond nooit op in een warme ruimte. Ieder jaar maken nog veel mensen de fout dat ze hun hond in de auto laten. De temperatuur stijgt hier heel snel en dat maakt het bloed van de hond stroperig, heel gevaarlijk dus!

Geef een antwoord