De BE oplegger voor transport

Steeds meer bedrijven zorgen zelf voor het transport van hun producten of andere zakelijke benodigdheden. Hierdoor zijn er steeds meer busjes, bestelwagens en opleggers op de weg te zien. Er zitten echter grote verschillen tussen deze diverse soorten voertuigen. Niet alleen qua formaat en inhoud, maar ook de regels verschillen bij elk type voortuig. Door deze uiteenlopende regels is het belangrijk dat je ook als bedrijf weet welke wagen je wel en niet kan en mag gebruiken. Tevens zitten er nogal financiële verschillen in deze diverse typen voertuigen. Een van de voertuigen die bijvoorbeeld steeds vaker te zien op de weg is de BE oplegger. Dat is ook niet gek, aangezien de meeste van deze opleggers voor transportbedrijven uitermate handig in het gebruik is. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten en maten van deze opleggers, waardoor er voor elk bedrijf wel de juiste variant te vinden is. Toch zitten er ook aan de BE oplegger diverse belangrijke regels, die je voor de aanschaf van dit type toch zeker even moet doornemen. 

 

BE

Zo heeft de ‘BE’ bij dit type oplegger een uitermate belangrijke betekenis. Dit heeft, zoals veel mensen denken, namelijk niet te maken met het model van de oplegger. Integendeel, BE staat voor een belangrijk onderdeel dat meteen ook een noodzakelijke regel is voor de aanschaf van deze oplegger. Alleen chauffeurs met het zogenoemde BE-rijbewijs mogen zo met dit type oplegger de weg op. Doordat de oplegger namelijk vaak een gewicht heeft boven tweeduizend kilo, is hier een speciaal rijbewijs voor nodig. Met een BE-rijbewijs kan je de BE oplegger als het goed is zonder problemen besturen en weet je hoe je rekening moet houden met het grote gewicht dat achter jouw voertuig hangt. 

 

Diverse opleggers

De BE opleggers zijn te verkrijgen in uitermate veel soorten. Zo zijn er de modellen met een open laadbak, maar tevens zijn er varianten die een afgesloten bak op de oplegger hebben. Wanneer jij dus de weg op gaat met objecten die absoluut niet nat mogen worden of zijn er zelfs zaken die makkelijk weg kunnen waaien? Dan moet er uiteraard gekozen worden voor het model met de bak. Voor versproducten zijn er zelfs varianten waarbij de bak een ingebouwd koelsysteem heeft. Deze koeltrailer zal er daardoor voor zorgen dat jouw producten goed koud zullen blijven tijdens het transport. Door het diverse aanbod van verschillende merken, zijn de prijzen van deze opleggers uiteenlopend. Hierdoor kan iedereen voor een gewenst budget altijd de juiste BE oplegger vinden.

Geef een antwoord